torsdag 23. oktober 2014

Hos tannlegen

Etter å ha kartlagt hvem som trenger et tannlegebesøk, gav vi et informasjonsskriv samt en invitasjon til foreldrene om å være med til tannlegen. På onsdag hentet vi 6 barn på skolen og en mamma. Vi kjørte 
dem til tannlegen.  

Før barna får komme inn, får de en chapati(lefse) og en flaske vann. Dette er for at de skal være mette og gode før tennene trekkes. 

Inne hos tannlegen får de bedøvelse med ei gangske stor(STOR) nål. Barna var mellom 7-12 år. Ingen gråt(!). Når bedøvelsen såvidt har begynt å virke, trekkes tennene. Både melketenner og permanente tenner trekkes. De fleste er råtne, men noen også feilstilte. 

Etter tannlegebesøket får de tannbørste og tannkrem som belønning. 

Jeg var ganske overrasket. Den yngste på sju år trakk 3 tenner, og han sa ikke et ord! De fleste ble blanke i øynene og musklene stramma seg, men ingen av dem gråt. 

Jeg kan heller ikke la være å bli overrasket over tannhelsen til noen av barna. Dette er noen TICC har tatt tak i, og startet kampanjer om. For eksempel er det laget en sang om Mr. Jino (=Mr. Tann). Når vi begynner å synge denne sangen, synger alle barna med. Det betyr at alle har hørt sangen om hvor viktig det er å pusse tennene morgen og kveld. Det er godt å se at det virker! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar