mandag 6. oktober 2014

Første dag i praksis

Idag har vært første dag i praksis. Jeg hadde jo diverse sykdommer som ikke skal nevnes på en blogg, men som hører med til et Afrika-opphold - pluss hodepine! Så mine inntrykk og tanker og den slags, kan være noe feiljusterte, og skal derfor ikke sies noe om. 

Vi var på besøk i Harriets daycare-senter, som er et daghjem for funksjonshemmede barn. Vi møtte tre barn med ganske store funksjonshemninger. Alle leddene deres va helt kontraherte og ingen av dem kunne gå. Hver morgen måtte Mama-ene som jobber der massere dem og tøye leddene deres. Etter morgenstellet var det ståtrening. Da bandt de barnet opp mot et trebrett, og der skulle de stå i tjue minutter. Dette høres sikkert litt brutalt ut for deg, men det var det ikke. Barnet fikk et bord foran seg og ble underholdt meg lek og sang mens det stod der. 

Det fjerde barnet vi møtte, var tilsynelatende fysisk frisk, men led av en sort mental sykdom. Men han hadde vært like funksjonshemmet som noen av de andre barna der, men på grunn av den behandlingen han hadde fått på dagsenteret, kunne han nå gå og snakke(selv om han aldri sa et ord til oss). 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar