onsdag 15. oktober 2014

Noens fødselsdag

Idag har vi vært på helsesenteret igjen. Da vi kom dit var det masse folk, neste like fult som sist. Men da vi kom inn og møtte sykepleieren der, fant vi ut at hun var alene på jobb på "mor og barn-bygget". Alle de andre var på kurs.

Så da trådde vi igang, og gjorde så godt vi kunne. Noen veide barna, andre fylte ut skjema, noen ble med på rådgivning og andre på helsesjekk. I Afrika må en være fleksibel, hvis noe dukker opp på veien, må man ta seg tid til det. Veilederen vår skulle egentlig til sykehuset for å følge opp noen der, men måtte selvfølgelig hjelpe til på helsesenteret istedenfor. 

Da køen var slutt, kunne vi gjøre litt hva vi ville. Vi observerte noen sårskift og vaksinasjoner. Så kom vi over fødestua. Vi møtte en vennlig, mannlig sykepleier der som gjerne ville vise oss rundt. På slutten av dagen fikk vi være vitne til en nydelig fødsel. Barnet var velskapt og mor i god behold. Halleluja :D Det var stor stas og brede smil på gjengen!
Gratulerer med dagen!


På grunn av taushetsplikten får dere bare se de kjedelige bildene. Jeg håper etterhvert at jeg kan ta litt mer interesante bilder for dere, som også overholder taushetsplikten.

Utstyr til å måle lengden på fosteret og høre hjertefrekvensen.

Fødestua. Her måles babyen(på den hvite vekta), utstyrsbenk og forskjellige dunker til blant annet morkake.

Fødestua. Her fødes barnet.

Bygningen for mor, barn og gravide. Her har vi tilbakt det meste av tiden. I tillegg til at venteværlsene var fulle, var det masse folk utenfor også. 

Et av de to stappfulle venteværelsene. Begge benkene og hele(HELE) gulvet var fult. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar